De fleste mennesker, der henvender sig til Anonyme Alkoholikere for at få hjælp, bliver ædru og forbliver det på sigt. Andre har vanskeligt ved at acceptere og forsone sig med AA’s 12 trinsprogram. De glemmer, hvad det indebærer at være alkoholiker. Når humøret og helbredet vender tilbage, og de får lettere ved at håndtere hverdagen, glider de måske ud af programmet og glemmer at gå til AA-møder.

De har måske et eller flere tilbagefald. Det kan være meget nedslående og smertefuldt for de pårørende, hvis alkoholikeren drikker sig fuld igen efter en ædru periode. Den gamle frygt og håbløshed kommer igen. Men garvede AA’ere ved, at den slags tilbagefald ikke nødvendigvis gentager sig i fremtiden.

Enhver, der har et ønske om at blive ædru, er velkommen tilbage i AA. Det fungerer bedst, hvis alkoholikeren selv ønsker det og vender tilbage af egen motivation. Mange har oplevet at vende tilbage og er måske endda kommet styrket igennem en periode med tilbagefald, fordi de lærte en vigtig lektie om at sætte ædrueligheden forrest, leve 24 timer af gangen og sætte programmets principper forrest.

Alle – både alkoholikere, pårørende og folk, som er nysgerrige – er mere end velkomne til at kontakte Anonyme Alkoholikere og Al-Anon.