Er du pårørende til en, der drikker for meget?

I Anonyme Alkoholikere kender mange alkoholismen fra mange vinkler. Vi har selv drukket for meget, og mange kender også til at være pårørende til et familiemedlem, der drikker for meget.

Vi har den dybeste respekt for, at det er utrolig hårdt at stå på sidelinjen og se på, når lidelsen har fat i et menneske.

Læs med her på vores hjemmeside, hvor du kan blive klogere på, hvad vi hver især har gjort for at komme os. Hvis dit familiemedlem ikke er villig til at gøre noget ved sit drikkeproblem, er der i mange tilfælde desværre meget lidt, du kan gøre for at hjælpe vedkommende. Hvis han eller hun er villig til at prøve noget nyt, kan du opfordre vedkommende til at kontakte AA’s hotline eller gå til et AA-møde. Her vil vi tage godt imod og introducere til AA’s løsning.

Som pårørende kan du måske få svar på nogle af de spørgsmål, du måtte have. Og du kan altid tage dig af dig selv og de konsekvenser det måske har og har haft for dig at være pårørende til en alkoholiker.

Der findes også 12-trinsfællesskaber for pårørende, både for ægtefæller, børn af og forældre til dem, der drikker for meget.

Det gælder fx Al-Anon, der målretter sig til alle pårørende, og ACA, der er for børn og voksne opvokset i dysfunktionelle familier.

Her kan du læse mere om at være pårørende til en alkoholiker